Executive Search: de sleutel tot het vinden van topkandidaten

Geplaatst op 29-03-2023

Categorie: Zakelijk

Als ondernemer ben je voortdurend bezig met het verbeteren van je bedrijf en het behalen van succes. Een van de belangrijkste aspecten van dit succes is het vinden van de juiste mensen voor belangrijke posities binnen je organisatie. Het is echter vaak moeilijk om de juiste persoon te vinden die aan al jouw eisen voldoet. Dit is waar Executive Search van pas komt. In dit artikel vertellen we je wat Executive Search is, wat de voordelen ervan zijn en wat de het betekent. Lees meer!

 

Wat is Executive Search?

Executive Search, ook wel bekend als headhunting, is een gespecialiseerde vorm van recruitment die zich richt op het vinden van de meest gekwalificeerde kandidaten voor managementfuncties binnen een organisatie. Het gaat hierbij om posities zoals CEO, CFO, CTO en andere senior managementfuncties.

Executive Search bureaus werken vaak op exclusieve basis en zijn gespecialiseerd in het vinden van de beste kandidaten voor de meest uitdagende en belangrijke functies binnen organisaties. Deze bedrijven worden vaak ingeschakeld wanneer een organisatie op zoek is naar een kandidaat met specifieke vaardigheden of ervaringen.

 

Wat betekent Executive Search?

De letterlijke vertaling van Executive Search is als volgt:

Executive betekent dus letterlijk de zoektocht naar leidinggevende/bestuursleden/managers.

 

Kun je Executive Search alleen inzetten voor managementfuncties?

Alhoewel Executive Search in het verleden vaak werd ingezet om topmanagementfuncties binnen een organisatie te vervullen, is deze vorm van werving en selectie ook zeer geschikt om een specifieke vacature te vervullen. Zo zijn er veel IT-bedrijven die Executive Search gebruiken om vacatures van medior en senior IT-professionals te vervullen.